De basis,
voor een strakke vloer
Een geëgaliseerde vloer is dé basis voor een prachtige afwerkvloer, die alleen op deze manier strak wordt.
Wij egaliseren vloeren minstens 3 millimeter dik. Wij adviseren om dit aan ons uit te besteden, anders moeten wij een vloer leggen over de ondergrond van iemand anders. In dat geval zijn wij niet verantwoordelijk voor eventuele problemen zoals hoogteverschillen.
Omdat iedere onder- en afwerkvloer verschillend is, kunt u het beste contact met ons opnemen voor meer informatie en de mogelijkheden.
Let op: laat u eerst vloerverwarming infrezen? Dan kunnen wij eerst de sleuven voor u dichtmaken én daarna egaliseren.

Voordelen

Zorgt voor een strakke afwerkvloer

Voorkomt vochtproblemen en ‘doorlekken’

Verlengt de levensduur van de afwerkvloer

Herstelt kleine hoogteverschillen

Werkt oneffenheden in de ondervloer weg
Aandachtspunten

Niet bedoeld als afwerkvloer

Extra kostenpost

Scheurtjes kun je niet uitsluiten, maar dat is geen probleem als er nog een afwerkvloer overheen komt.



Voor en na
egaliseren
Op de linker foto zie je de vloer die is voorbereid voor de egalinelaag. Op de rechterfoto is diezelfde vloer zojuist geëgaliseerd. Nadat deze is uitgehard, bereiden we de ondergrond opnieuw voor en brengen we de afwerkvloer aan.
Veelgestelde vragen
Er is niet één standaard dikte, want dat is afhankelijk van verschillende factoren zoals de ondergrond. Op een vlakke ondergrond gaat een dunnere laag dan op een ondergrond met veel oneffenheden. Bij een vrijwel vlakke ondergrond adviseren wij in ieder geval een laagdikte van 3 mm.
De vuistregel is 12 uur per 1 mm egaline voor volledige uitharding. De egaline is al wel eerder, voorzichtig, beloopbaar.
Egaline is krimpvrij en daardoor uitermate geschikt voor vloerverwarming. Sterker, nog na het infrezen van de leidingen adviseren we om eerst de sleuven dicht te laten zetten en daarna te egaliseren. Zonder dichtsmeren van de vloerverwarmingsleidingen kunnen de leidingen gaan drijven in de egaline en bovendien krijg je geen egale vloer.
Dat zijn er heel veel! In principe moet het een harde, stabiele ondergrond zijn die vloeistofdicht is. Bijvoorbeeld:
- Tegels
- Beton
- Hout
- Anhydriet
- Magnesiet
- Zandcement dekvloer
- Fermacellplaten
- Noppenplaten vloerverwarming
Egaliseren,
over een houten vloer
In principe is overal een oplossing voor, ook egaliseren over een houten vloeren. Veel mensen weten niet dat dit wel degelijk een optie is.
Omdat hout altijd blijft werken, egaliseren wij altijd met een spanningsarme en vezelversterkte egaline. Met een minimale dikte van 5 millimeter, omdat de vloer wel een bepaalde stevigheid moet hebben. We komen van te voren uiteraard altijd op inspectie.
